Wie durft de uitdaging aan te gaan?

Welk team weet zich aan het eind van de avond ‘gekroond’ tot allerslimste?

De werving van deelnemers voor de achtste editie van de zenuwslopende kennisquiz is in volle gang. Er hebben zich inmiddels 23 bedrijven aangemeld, maar de organisatie, Rotary Hoogeveen, toont zich ambitieus en wil dit jaar doorgroeien naar 40 deelnemende teams. Gerrit Koele van Rotaryclub Hoogeveen legt uit: „Vorig jaar hebben we uitgebreid naar 35 deelnemers. We hadden dus nogal wat bedrijven voor de eerste keer aan de start. Met name hun enthousiasme en het gegeven dat we enkele bedrijven moesten teleurstellen is aanleiding geweest om te gaan naar maximaal 40 bedrijven. Door statafels te plaatsen in plaats van zittafels winnen we ruimte, waardoor de uitbreiding mogelijk is.” Elk team bestaat uit drie tot vier personen. Ook meedoen? Opgave is mogelijk via: hetslimstebedrijfvanhoogeveen.nl.

Fanatieke advocaten

Afgelopen editie wisten de fanatieke advocaten van Wolthers en Jagersma de felbegeerde titel én wisselbeker te heroveren, maar zullen zij opnieuw iedereen te slim af zijn? Zij zullen ongetwijfeld alles uit de kast halen om de trofee definitief te bemachtigen. Runner up, bouwbedrijf J. Koster VOF zal dat, evenals alle andere deelnemers naturlijk graag voorkomen. De andere winnaars in de afgelopen jaren op een rij: 2018: Fokker Aerostructures, 2017: Wolthers Jagersma, 2016: Treant Zorggroep, 2015: TVM, 2012: Dierckxsens Mannenmode, 2011: Gemeente Hoogeveen.

‘Perfecte netwerkavond’

De ingrediënten voor een geslaagde avond zijn nagenoeg gelijk als voorgaande jaren: leuke, verrassende vragen, gezelligheid en natuurlijk competitie gaan hand in hand. ,,Veel van de deelnemende teams eten vooraf gezamenlijk in Het Postkantoor, samen met de inloop, pauze en eventuele nazit is het een perfecte netwerkavond’’, weet Koele.

Goed doel: foodtruck

En niet onbelangrijk: Het Slimste Bedrijf van Hoogeveen is zoals natuurlijk weer gekoppeld aan een goed doel. De toenemende eenzaamheid is voor de Stichting Welzijnswerk Hoogeveen aanleiding daar meer beleidsmatige aandacht voor te hebben. Een van de initiatieven daarbij is het voorgenomen gebruik van een zogenaamde ‘ Foodtruck’. Tot de inventaris van dit voertuig behoren onder meer stoelen, tafels, parasols, et cetera. Dit ter ondersteuning van kleinschalige buurtactiviteiten. Met de opbrengst van het Slimste Bedrijf van Hoogeveen wordt het mogelijk gemaakt deze inventaris te bekostigen.

Het Slimste Bedrijf van Hoogeveen begint 19 maart om 20.00 uur en om circa 22.30 uur is de grote winnaar bekend. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

bron: Hoogeveensche Courant
« Terug naar het nieuwsoverzicht